06/12/2024

Julecookies året rundt

Denne oppskriften er opprinnelig fra min islandske mormor, amma. Jeg konverterte denne til sunnere ingredienser, men vettu det har ikke forringet noe av opplevelsen. Disse lager jeg faktisk året rundt! Ingredienser 110 g vaniljeproteinpulver 40 g havregryn 40 g mandelmel/havremel 1 ts bakepulver 125 g romtemperert smør 80 g sukrinmelis 80 g sukrin gold 1 egg 1 ss kesam naturell eller kesam vanilje ½ ts vaniljearoma Fremgangsmåte Bland sammen smør og sukrin og visp i 5-10 min i kjøkkenmaskin. Blandingen blir lysere og luftigere. Bland protein, havregryn, mel og bakepulver i en skål. Ha egg, kesam og vaniljearoma oppi smørblandingen og visp videre. Tilsett til slutt tørrvarer og visp til alt er godt blandet. Vend inn ønsket fyll i røren f.eks. 75 g tørka tranebær 75 g hakke nøtter/mandler 100 g hakka kokesjokolade. Rør fyllet inn i cookie deigen. Bruk gjerne en cookie scoop og sett over på en bakepapirkledd ovnsplate. Stek på 170 grader varmluft i 10-12 min. Avkjøl helt før du tar de av platen.

Julecookies året rundt