06/12/2024

Lasagne

Denne retten er veldig enkel å lage, men tar litt tid. Men er så verdt det. Har du ikke alt av mine anbefalte grønnsaker? Ikke stress, kos deg med matlagingen og senk skuldrene <3 NB, denne basen (bolognese sausen) kan brukes til mange typer retter, spagetti, saus til kjøttboller osv. Tips for en travel hverdag; lag dobbel porsjon bolognesesaus, la den putre i en times tid. Kjør den glatt med en stavmikser og avkjøl. Del sausen opp i 2-4 porsjoner og frys ned i zip-lock poser. Disse sausene kan du bruke gjennom uka for å lage deg en rask pastarett, tomatsuppe, saus til italienske kjøttboller osv. Raskt, enkelt og super sunt! Ingredienser 500 g karbonadedeig/vegetarkjøttdeig Bolognesesaus 2 gulrøtter 1/2 søtpotet 1 rødløk 1 stangselleristilk 1 paprika 1 - 2 tomater 1 boks hermetiske tomater 1 ss tomatpuré 1 krukke rød paprikapesto 8-10 lasagneplater krydder Fremgangsmåte Hakk opp grønnsakene og fres i en stekepanne med olivenolje til de er møre. Krydre de stekte grønnsakene med paprika, himalayasalt, pepper, oregano, timian osv. Sett grønnsakene til side. Stek karbonadedeig i pannen med olivenolje. Tilsett og bland inn hermetiske tomater, tomatpuré og en krukke rød paprika pesto over kjøttdeigen. Ha grønnsaken tilbake i pannen og spe på med vann. Legg blandingen lagvis med lasagneplater — gjerne glutenfrie eller spinatlasagneplater, i et ovnsform. Dryss rikelig med ost over. Stek på 180 g i 30-40 min. Oppskriften finner du på side 29 i Lykkekjøkkenets kokebok.

Lasagne